Extranet

Millaista on yöpyä mobiilihotellissa?

En ole intohimoinen festarikävijä.

Tai siis, olen toki kiertänyt Ruissit ja RMJ:t läpi moneen kertaan, sillä live-musiikki on yksi parhaimmista asioista, joita Suomen suvessa voi harrastaa. Aitoja festarikokemuksia minulla on takana kuitenkin pyöreät nolla kappaletta. Lasken näin siksi, etten ole koskaan yöpynyt festaritapahtuman yhteydessä leirintäalueella, mikä on minusta olennainen osa autenttista kokemusta.

Telttailu ei kauniisti sanottuna ole minun juttuni. Syytettäköön siitä vaikka partiovuosia ja epäonnistuneita laavuviritelmiä. Ja onhan  Suomen kesäsää aika villi – sadetta, pakkasta, you name it.

Julkisen tapahtuman yhteydessä asetan yöpymiselle myös enemmän ehtoja. Haluan nukkua hyvin, jotta jaksan koko päivän ja yön jammailla ulkoilmassa. On myös kiva näyttää festareilla ihmiseltä – käydä aamulla suihkussa ja meikata järkevämmin kuin pelkän käsipeilin avulla.

Suhtauduin siis todella kiinnostuneesti uuteen Mobiilihotelliin, joka lupaa täyttää sekä tätimäiset mukavuusehtoni että toiveeni aidon festaritunnelman säilyttämisestä. Suomeen juuri lanseerattu Mobiilihotelli kun lupaa olla tyylikäs ja mukava majoitusratkaisu festarialueen sydämessä. Pääsin testaamaan majoituskonseptia yhdeksi yöksi Pori Jazzien yhteydessä Kirjurinluodossa.

Näin homma toimi:

1_muok

Hotelli varataan netissä. Ja se käy helposti! Sinun tulee ainoastaan tietää nukkujien määrä.  (Yhteen moduuliin mahtuu 1-4 ihmistä.) Itse yövyin yhdessä poikaystäväni kanssa, ja saimme ainakin Pori Jazzien yhteydestä myös ilmaisen autopaikan. Hotelli maksettiin paikan päällä.

Mobiilihotellikylän tunnistaa ja löytää helposti. Pori Jazzien pääporteilta omalle Mobiilihotellille käveli noin 7 minuuttia. Mobiilihotellikylä sijoittui parkkipaikan läheisyyteen, ja sen tunnisti jo kaukaa – ilmalla täytettävät valkoiset pyöreät hotellihuoneet näyttävät sympaattisilta pieniltä asuntovaunuilta tai heinäpaaleilta.

Tavarat voi jättää turvallisesti hotelliin. Maksun ja sisäänkirjautumisen jälkeen saimme omat sähköavaimet respasta, joka sijaitsee Mobiilihotellikylässä. Avainkortti toimii kuin tavallisissakin hotelleissa ja mahdollistaa sen, ettei ylimääräistä kamaa tarvitse kanniskella itse alueella vaan jättää ”omaan huoneeseen”. Överipakkaajat kiittävät.

3_muok

 

Risteilijälle konsepti on tuttu. Mobiilihotellia on kuvailtu mediassa ruotsinlaivan hytiksi, mikä on minustakin aika onnistunut määritelmä. Tilaa on suurin piirtein sama määrä, ja nukkujat asettautuvat hyttimäisesti vierekkäin, kerrossänkyihin tai parisänkyyn. Tämän voi määritellä jo varauksen yhteydessä. Sängyn vieressä on sopivasti tilaa vaihtaa esimerkiksi vaatteita, ja ikkuna tuo moduulin valoa.

Sisältä hotelli oli yllättävän siisti, jopa kliininen. Valkoiset petivaatteet ja sängylle asetetut pyyhkeet loivat hotellimaisen vaikutelman. Patja oli pehmeä, puhelimen pystyi lataamaan USB-pistokkeen avulla ja led-valoilla moduuliin sai valoa yölläkin. Vaikka moduuli on täytetty ilmalla, se ei silti heilunut tai tuntunut huteralta. Valitettavasti kylmä yöilma pääsi kuitenkin yllättämään – suosittelen lämpimän paidan ja tai ainakin sukkien mukaan ottamista. Onneksi päivä oli muuten aurinkoinen.

Tilava suihku sijaitsi vieressä. Peili, pukeutumishuone, hampaidenpesupiste ja biomajat sijoittuvat myös samaan paikkaan, joten aamutoimet hoituvat urbaaniltakin ihmiseltä varsin kivuttomasti.

Entä mikä tekee Mobiilihotellista hotellimaisen? Kirjaudut sisään ja ulos respassa, saat oman avaimen. Moduulillasi on myös oma huonenumero. Tavallisten hotellien tapaan Mobiilihotellit myös siivotaan joka päivä, mikä takaa niiden puhtauden ja raikkauden. Suihku ja peseytyminen hoituvat melko samalla tavalla kuin muillakin leirintäalueilla, mutta respasta on mahdollista ostaa aamiainen, tai vaikkapa vain tuoretta kahvia. Toiminta on järjestelmällistä, mikä luo turvaa. Sitä ei monilla leirintäalueilla ole – saati teltassa.

7_muok

Olin positiivisesti yllättänyt! Homma toimi nettivarauksesta seuraavan päivän aamukahviin asti mutkattomasti. Aurinkoinen sää vaikutti varmasti paljon kokemukseen, mutta niihän se aina menee. Nukuin joka tapauksessa hyvin festarialueen ytimessä ja sain vihdoin oikean festarikävijän sulan hattuuni.

Suosittelen Mobiilihotellia kaikille, jotka…

…haluavat yöpyä lähellä luontoa mukavasti.

…haluavat luksusta telttailuun.

…haluavat päästä nopeasti tapahtumaan/festareille eivätkä maksaa julkisesta liikenteestä.

…arvostavat tehokasta palvelua, siisteyttä ja turvallisuutta.

…eivät pelästy ulkokahvittelua tai biomajassa kyykkimistä.